Events tijdens de gedeeltelijke lockdown


JM events: Kijken naar wat er allemaal wél kan!

Wat is het bijzonder om te ervaren dat, ook in tijden van crisis en coronabeperkende maatregelen, JM een fantastisch netwerk is van jonge ondernemers en ondernemende managers. Vol passie, met een tomeloze inzet en enthousiasme zetten verscheidene kringen de afgelopen periode de schouders eronder en organiseerden stuk voor stuk geweldige events. Op unieke locaties, verspreid door het hele land waren er JM events met topsprekers.

Wat was het fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten. We hebben met elkaar gesproken, naar elkaar geluisterd, ideeën uitgewisseld, gegeten, een balletje geslagen en hartelijk gelachen. Want, JM’ers laten zich niet kisten en kijken naar wat er allemaal wél kan in plaats van wat er níet kan!

Een kleine selectie van de landelijke evenementen:

Enschede, een inspirerende en bruisende congresstad!


Jaarlijks vindt in mei de voorzittersretraite plaats. Tijdens dit evenement komen alle kringvoorzitters en DB-leden volgens traditie tijdens Pinksterweekend bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over grote én kleine (verenigings-)zaken, over zakelijke en persoonlijke bezigheden. Dit jaar kon de retraite niet in mei op de boot plaatsvinden. Dus werd gekozen om op 25 september congresstad Enschede te verkennen, als voorproefje op het JM Congres dat op 1 en 2 oktober 2021 zal plaatsvinden. Nou, we kunnen wel verklappen dat het tóp was! Sprekers als Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland, en Edwin Vlieg, CEO Moneybird en lid kring Twente Salland deelden hun inspirerende verhaal. Onder leiding van gespreksleider Lian Nijhuis beleefden de voorzitters een mooie dag in het Wilminktheater Enschede.

Smart Stadium:

Johan Cruijff ArenA


Op uitnodiging van kring Amsterdam namen we op 2 september een kijkje achter de schermen in de Johan Cruijff ArenA. Zo deelden Huib Pasman, Innovatiestrateeg ArenA, en Stan Kaatee, directeur Economisch Zaken van de Gemeente Amsterdam de ins en outs van hoe de organisaties samenwerken om de stad slimmer en leefbaarder te maken. Het stadion en het omliggende gebied functioneren als het ware als een Living Lab – een hotspot voor het testen van innovaties in de praktijk. De partners in Amsterdam Innovation Arena zijn o.a. Johan Cruijff ArenA, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Smart City, TNO, KNVB en multinationals zoals KPN, Huawei, Microsoft en Nissan. Door best practices te delen, ideeën te testen en uit te voeren, worden projecten en producten zoals het energieopslagsysteem gecreëerd en geïmplementeerd. De kans is groot dat de introductie van deze nieuwe en unieke Smart City en Smart Stadium toepassingen versneld in de markt plaatsvinden. Met dank aan Floris Meijer, Kim den Ouden, Juan Lacroix en Kasper Verhoek (voorzitter kring Amsterdam tot september 2020) voor de uitstekende organisatie.

Ondernemer van het Jaar 2020: zeer geslaagd als online event!


De verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar’ was dit jaar extra bijzonder en memorabel. Vanwege de coronabeperkende maatregelen vond de verkiezing dit jaar op 14 oktober plaats, en wel digitaal! In de professioneel en volledig uitgeruste studio van Out of the Office in Bussloo kwamen de vier finalisten samen om hun pitch te houden. De jury bestaande uit voorzitter Daan Lammers en Iris Zonneveldt (Treams en winnares OvhJ 2019) waren eveneens in de studio. Jurylid Jeroen de Wit (CEO Teamleader) gaf via een online verbinding acte de présence. Het werd een zinderende finale waarbij alle finalisten een uitstekende pitch hielden en (soms uiterst lastige) vragen van de jury moesten beantwoorden. Na lang juryberaad maakte juryvoorzitter Daan Lammers bekend dat Merijn Klarenbeek een jaar lang de titel ‘Ondernemer van het Jaar 2020’ mocht dragen. Daan Lammers: ‘Het was voor de jury een lastige taak om uit deze finalisten een winnaar te kiezen. Het zijn alle vier inspirerende en succesvolle ondernemers, een mooie afspiegeling van onze vereniging. Maar Merijn Klarenbeek is hét levende bewijs van grote persoonlijke en zakelijke groei. Hij is een CEO die operationeel actief is, de strategie uitzet en de externe relaties onderhoudt bij Elitac Wearables. Hij heeft het gedurfd om op een lastig maar cruciaal moment naar voren te stappen en het bedrijf over te nemen. Dat getuigt van écht leiderschap.’ De organisatie van de verkiezing was ook dit jaar in handen van kring Utrecht en tot in de puntjes uitstekend geregeld. Met veel dank aan Jan Martijn Broekhof, Janna Kuiken, Maartje van Doorn en Dave Schiphorst.

Elders in deze GROW lezen jullie een uitgebreid interview met Merijn Klarenbeek over zijn bedrijf Elitac Wearables, de uitdagingen waar hij voor stond en zijn persoonlijke en zakelijke groei.

Inspireer anderen