Jong Management Congres


JM Congres 2019: Helemaal Goud


Zo hebben wij het Jong Management Congres 2019 ervaren. Meer dan een jaar van voorbereiding ging hieraan vooraf en toen ging het werkelijk allemaal gebeuren. Wat waren we trots!

Vrijdagavond trapten wij af met korte presentaties van burgemeester Bouke Arends en Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit. Zij benadrukten de kracht van de regio en rol in de toekomst ten behoeve van het voedselvraagstuk. Maar zij vroegen ons ook leiderschap te tonen in de liggende vraagstukken. Tijdens de borrel werden vervolgens de banden tussen de kringen weer versterkt en nieuwe connecties gelegd. Een mooie opkomst en direct veel enthousiasme, dat beloofde veel goeds voor zaterdag.

Zaterdag werden in alle vroegte de laatste voorbereidingen getroffen om de gasten daarmee een onvergetelijke dag te geven. Met direct een volle zaal startten we het Jong Management Congres 2019 in Westland met inspirerende presentaties van Rob Baan, Annemieke Roobeek en Wim Grootscholten. Rode draad was hier de veranderende samenleving en hoe hiertoe te innoveren en produceren om zo ook in de toekomst de hard groeiende bevolking van voeding te kunnen voorzien en daarin bovenal de natuur te beschermen. Zij vertelden ook wat wij hier als personen zélf in kunnen doen, óók als je van buiten de glastuinbouwsector komt.

Tijdens de lunch werd uitgeweken naar het World Horti Center, waar iedereen zijn/haar foodiebag in no time had gevuld met lokale producten en genoot van een duurzame en smaakvolle lunch met dito koffie.

Ook werden nog snel de laatste helikoptervluchten geboekt en trok de ALV een volle zaal!

Terug bij Royal FloraHolland was het tijd voor Feeding the Mind. Op veelal ludieke wijze wisten Thijs Launspach, Ron Simpson en Guido Weijers ons te challengen om te gaan met stress en te zoeken naar het ultieme geluk. En net bekomen, gingen de lachspieren weer aan bij enkele van de nieuwe helden, die zich op enthousiaste wijze pitchten aan de groep.

Het diner en de feestavond maakte het congres compleet. De gympen vers uit het vet, de strikjes recht en de mooiste galajurken werden ingezet voor een geweldig feest. En, dat werd het! Na eerst een heerlijk diner van Firma van Buiten kwamen velen voldaan urenlang in actie op de dansvloer. De dorstige kelen werden vakkundig gevuld met cocktails van Nolet en drankjes door Trefzeker. Een heerlijke avond.

Onder het mom van het Westlandse gezegde “’s Avonds een vent, ’s morgens een vent’, was er voor de echte die hards zondagmorgen een afsluitende beachbootcamp georganiseerd. Het weer hiertoe was fantastisch, dus goed gemutst werd hiermee het congres afgesloten. Het bubbelbadmoment zal deze deelnemers erg goed hebben gedaan….

’s Avonds een vent, ’s morgens een vent’

Kortom, wij hebben drie geweldige dagen gehad. Een onuitwisbare ervaring, een weekend met een gouden randje. En dit alles mogelijk gemaakt door alle sponsors, sprekers en partijen die zich hebben ingezet om dit te organiseren. En last but not least, zeker ook door onze fantastische gasten! Het congres maakt een ding duidelijk en dat is dat Jong Management een geweldige club is! Wij zijn daarom trots dat wij dit congres hebben kunnen organiseren en kijken nu al uit naar volgend jaar!


Bestuur Jong Management Congres 2019 Westland

Inspireer anderen