Scroll Down

Met Treams op weg naar futureproof HR

PORTRET


Iris Zonneveldt: Ondernemer van het Jaar 2019

De JM Ondernemer van het Jaar verkiezing is een terugkerend evenement op de landelijke JM-kalender. Ieder jaar in april wijst een jury één van de finalisten aan als winnaar van de felbegeerde titel. Kandidaten moeten een bloeiende onderneming hebben, dit kunnen laten zien aan de hand van een duidelijke omzetgroei, onderscheidend zijn in zowel hun onderneming als product of dienst en beschikken over een duidelijke toekomstvisie. De pitch van Iris Zonneveldt, lid van kring Eindhoven, werd in april van dit jaar als beste beoordeeld en dus werd zij uitgeroepen tot JM Ondernemer van het Jaar 2019. Reden te meer voor een kort portret van deze 31-jarige Brabantse.

"Mijn eerste drive was een vet product maken", zo start Iris terugkijkend op het begin van Treams. Met Treams maken Iris en haar team – in één zin gevat – software die medewerkers van een bedrijf helpt om zich continue te kunnen ontwikkelen. Het gelijknamige platform (Treams) geeft bedrijven de kans om hun HR-beleid organisatiebreed te verbeteren en zet daarin de ontwikkeling van de medewerkers centraal.

"Eigenlijk ben ik samen met mijn moeder op het idee gekomen. Zij heeft de input geleverd om Treams te kunnen starten. Mij moeder werkte als HR-manager bij een grote organisatie en verbaasde zich daar over het gebrek aan informatie over medewerkers, hun ontwikkeling en talenten. Daar zou je eigenlijk een systeem voor moeten hebben, bedacht ze. We hadden daar beiden gelijk onze ideeën bij, en ik zag ook meteen voor me hoe zo’n systeem visueel vorm kon krijgen."

"Ik vond het verbijsterend dat je destijds nog steeds HR-instrumenten voor groei en ontwikkeling had, waar iedereen chagrijnig van werd. Beoordelingsgesprekken en functioneringsgespreksformulieren, niemand werd er gelukkig van. Dat is de trigger geweest om het anders te gaan doen."

Ook offline

Treams is niet de eerste of enige onderneming die actief is in deze HR-markt. "Wij onderscheiden ons door de combinatie en de manier waarop wij het doen. Treams combineert drie modules: doelen stellen, feedback vragen en persoonlijke ontwikkeling . Je kan niet alleen naar prestaties van medewerkers kijken, als je niet bekijkt hoe ze daar kunnen komen, of hoe ze daar níet kunnen komen."


"In HR zag je vaak focus op aparte onderdelen. Wij willen alles juist bij elkaar brengen. Zoals een klant ook maar één ervaring heeft met een bedrijf, heeft een medewerker immers ook één ervaring met zijn werkgever.

Tot slot is onze software bij ons echt alleen een middel. We besteden daarom ook veel aandacht aan de offline kant van het verhaal. Je moet mensen leren wennen aan een nieuwe manier van werken, dat kan je niet door te zeggen “hier heb je een app, succes ermee”. Daarom steken wij veel tijd in de ondersteuning bij de implementatie van het platform."

Creativiteit en techniek

Iris heeft zelf geen HR-achtergrond. "Ik heb gestudeerd aan University College in Utrecht, met Social Geography als major. Een brede opleiding die erg is gericht op de ontwikkeling van je vaardigheden. Ik was net 21 jaar toen ik daar afstudeerde en dus besloot ik nog een studie te beginnen. Aan de Technische Universiteit van Eindhoven kon ik mijn interesse voor creativiteit en technologie combineren in de studie Industrial Design. Een erg interessante studie met uiteenlopende vakken zoals bijvoorbeeld ook elektrotechniek. Ik heb daar de ontwerpende skills opgedaan, en geleerd hoe je tot een goed product komt. Ik heb die studie uiteindelijk niet afgemaakt, dat duurde me te lang, ik wilde sneller". Het ongeduld typeert Iris’ drive en ondernemerschap. Net zoals bij haar product persoonlijke ontwikkeling centraal staat, zet ze ook als CEO van Treams de ontwikkeling van haarzelf en de onderneming voorop.

Een stip op de horizon

"In het begin heeft Treams mijn eigen ontwikkeling gevolgd. Nieuwe dingen leren is nieuwe dingen uitproberen en ik wil mezelf vooral ook continu ontwikkelen. De eerste vier jaar ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van het product. Ik had al wel een aantal grote klanten waar ik een pilot draaide. Dat liep steeds beter en HR kwam bovendien ook steeds meer op de kaart. Op die golf heb ik toen mee kunnen liften waardoor ik dacht “nu wil ik dit samen met anderen gaan doen, met een eigen team”. Dat team heeft Iris gestaag kunnen opbouwen. Momenteel heeft Treams met een vast team van 12 medewerkers een zeer aardig klantenbestand met onder andere bekende namen zoals Coolblue, Swapfiets en Basic-Fit.

"Op een gegeven moment ben ik wel duidelijk een plan gaan maken en een stip aan de horizon gaan zetten. En nu zie ik dat we daar steeds systematischer naartoe gaan werken. De chaos is er nog wel, maar een heel stuk minder. Ik dwing mezelf om groot te denken. Ik weet niet hoe we er gaan komen en hoe we er straks uit zien, maar ik weet wel hoe groot we willen worden of hoe groot onze ambitie is. In 2030 willen we 5 miljoen mensen helpen om zich continu te ontwikkelen. Het wordt een enorme klus om dat te bewerkstelligen maar het dwingt me om op een andere manier te denken en iedere dag weer opnieuw mezelf uit te vinden. Mijn rol zal steeds moeten veranderen. Juist dat vind ik zo ontzettend leuk aan ondernemen."

Ondernemen is niet altijd gemakkelijk, zoveel is duidelijk. Het geeft ultieme vrijheid maar ook ultieme verantwoordelijkheid. "Wat ik de moeilijkste les vind? Dat je zelf de bottleneck bent van het bedrijf. Ontwikkelen is nooit alleen maar leuk. Soms word je een spiegel voorgehouden en dat kan erg confronterend zijn. De lessen zijn hard en de stress is hoog. Het heeft voor mijn gevoel zo’n vier of vijf jaar geduurd tot ik me realiseerde dat ik ondernemer was. Wat ik van nature deed, had voor mij geen naam. Toen dat kwartje uiteindelijk viel, dacht ik, ja dat ben ik."

Anderen over Iris

Pien van Ham

2,5 jaar in dienst van Treams


Iris is in mijn ogen een echte ondernemer. Ze heeft oog voor elk individu binnen ons team, gaat uit van ieders sterke punten en geeft de mogelijkheid om deze sterke punten volop te benutten en ontwikkelen. Met haar inhoudelijke kennis en kunde vindt ze voor iedere uitdaging een oplossing en daarmee weet ze Treams iedere keer weer naar een hoger level te tillen. Haar energie, innovativiteit, creativiteit en sterke wil om continu te blijven leren en ontwikkelen werkt erg aanstekelijk en motiverend. Het is dan ook een feestje om met Iris samen te mogen werken.

Maike Veldhoen

Voorzitter JM Eindhoven


Iris is van het groots dromen én doen. Een krachtige combinatie. Een ondernemer pur sang die continu ideeën en kansen ziet, maar ze vervolgens ook daadwerkelijk weet te verzilveren. Ze heeft een revolutionaire visie op haar vakgebied HR en weet op die manier met Treams daadwerkelijke verandering bij haar klanten tot stand te brengen. Maar misschien nog belangrijker, haar eigen organisatie is compleet in lijn met haar visie op werken; practice what you preach.


Binnen kring Eindhoven brengt ze veel positieve energie. Ze deelt graag haar verhaal van groei, maar ook de ‘fuck-ups’ en ‘lessons learned’. Ze is daarmee voor veel leden binnen onze kring een ontzettend waardevolle sparring partner op thema’s als persoonlijke groei, zakelijke groei, groeikapitaal ophalen en van ondernemer naar CEO.

Inspireer anderen