image

JM Golfdag

Groeien op de JM Golfdag


De afgelopen JM Golfdag kan in één woord worden bestempeld: uniek! Dit jaar lag de organisatie van het Golftoernooi bij kring West-Brabant en wat hebben zij uitgepakt! Niet enkel kon Jong Management terecht op de meest exclusieve golfbaan van het land, The Dutch. Ook werd iedere flight bijgestaan door een business senior of (oud) topsporter. We blikken met Jacques van den Broek (CEO Randstad), Marguerite Soeteman-Reijnen (Chairman Aon Holdings), Aron Winter (oud-voetballer), Mariëlle Wiegmans (multi ondernemer) en Gerald Sibon (oud-voetballer) terug op deze bijzondere dag. Hoe was het voor hen om met allemaal jonge ondernemers op de baan te staan?

Wat waren jullie verwachtingen bij de rol als business mentor?

Jacques: “Zelf doe ik al veel aan coaching en ondersteuning van jonge ondernemers, juist ook omdat ik weet hoe belangrijk dat is en hoe dat je kan helpen. Op de golfbaan was het echter als een nieuwe ervaring voor mij en ik heb dat zeer positief ervaren. Je staat toch even een middag met elkaar op de baan. Je leert elkaar zo echt snel kennen en deelt makkelijk vragen en uitdagingen met elkaar.”

Marquerite: “Ja, je merkt dat je elkaar op de baan snel vindt en veel meekrijgt. Zo hoor je over bepaalde uitdagingen waar je flightgenoten tegen aanlopen. In deze rol probeer je ze dan te prikkelen door de juiste vragen te stellen en aan het denken te zetten.”

Mariëlle: “Daar sluit ik mij bij aan. Ik vond het ook erg leuk om te doen. Je wilt de jonge generatie toch bijstaan en helpen. Onder andere door hen waar mogelijk te verbinden met mijn netwerk. Dat verbinden is iets wat ik graag doe!”

Aron: “Voor mij was het vooral kijken hoe de link te leggen was tussen topsport en ondernemen. Hierbij zie je dat het zowel voor een topsporter als voor een ondernemer belangrijk is om ergens vol voor te gaan om echt resultaten te boeken.”

Gerald: “Ja en ik was wel benieuwd hoe zo’n coachende rol zou uitpakken. Ondernemers staan toch net als topsporters bekend als redelijke haantjes. Je bedenkt vooraf wel hoe je mensen zou kunnen prikkelen, maar uiteindelijk heb je op de baan ook gewoon veel lol met elkaar.”

En hebben jullie nog wat geleerd van de jonge ondernemers met wie je hebt kennisgemaakt?

Jacques: “Nou, ik ben direct een stuk beter gaan golfen. Nee… Serieus, naast dat je met elkaar lekker een balletje staat is het gewoon erg waardevol. Ook voor mij om nieuw inzichten op te doen. Je ziet dat deze ondernemers soms met een andere blik naar vraagstukken kijken, ook voor mij zijn die perspectieven interessant om mee te krijgen.”

Gerald: “Wat ik vooral mooi vond om te zien is hoe deze gasten altijd aan staan. Je ziet dat ze een missie hebben en gefocust voor hun doelen gaan. Dit is zeker iets wat ik als topsporter herken, ook daar zorg je ervoor dat je naar je doelen toewerkt en iedere dag weer nieuwe resultaten wilt bereiken.”

Marguerite: “Ik kan aanhaken op hetgeen wat Jacques al aangaf. Ook ik vond het erg interessant om bepaalde situaties met deze jonge ondernemers vanuit een nieuw perpectief te kunnen bekijken. Je gaat met een open vizier zo’n dag als deze in en hoopt natuurlijk naast hen te inspireren ook zelf nieuwe inzichten op te doen.”

Als je kort terugblikt op de dag, hoe zou jij deze dan omschrijven?

Jacques: “Een en al positiviteit! Zoals ik al aangaf zijn dit jonge gasten die alles wat zij doen met veel energie aanpakken. Dit merk je eigenlijk de hele dag door. Het is niet zomaar even netwerken, nee het is een afwisselend programma waarbij plezier en elkaar leren kennen centraal staat.”

Marguerite: “Ik zag de dag echt als een ‘moonshot activity’! Je vergroot op zo’n dag als deze je netwerk in één klap enorm. Daarnaast biedt golfen in een flight ook wat extra’s. Je kan met elkaar net wat dieper in gesprek raken, waardoor je elkaar ook écht leert kennen. Zo leer je er bij wijze van spreken wie er echt goed kan putten. Enorm waardevol natuurlijk.”

Mariëlle: “Inspirerend! Je hoopt altijd om op een dag als deze met de juiste mensen te spreken. Te netwerken. En die ruimte was er volop! Over deze club kan ik niet meer dan enthousiast zijn, het was een genoegen om met zoveel leuke, enthousiaste leden te spreken.”

Inspireer anderen