De JM Innovatietour, op verkenning in eigen land!


Op 17 september was JM te gast in Delft voor een enerverend evenement, namelijk de eerste JM Innovatietour. We leerden de stad Delft kennen, met haar mooie verhalen, innovatieve bedrijven en rijke historie. Samen met een groep van ongeveer veertig JM’ers gingen we op verkenning door Delft.

Éerlijke verhalen van Delftse ondernemers.

Gedurende de dag stonden de verhalen van een aantal innovatieve Delftse ondernemers centraal. Eerlijke verhalen over alle mooie dingen die je meemaakt als ondernemer, maar ook de moeilijke keuzes die hoen bij een innoverend bedrijf. Dat werd 's ochtends al duidelijk in het Westcord Hotel. Zo besloot Walter Harrewijn (Avonic) de koers van zijn bedrijf volledig om te gooien en zich te richten op de ontwikkeling van PTZ-camera's en vertelde Eddie van Breukelen (Innovative Solutions in Space) over zijn innovatie die de weg naar de ruimte vond.

Een tour door Delft

Vervolgens stapten we de touringcar in waarmee we langs de nieuwe locatie (in aanbouw) van de Firma van Buiten reden. Een bedrijf wat op maatschappelijk vlak innoveert. De Firma van Buiten is een maatschappelijk leerwerkbedrijf wat met verschillende doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkt en hen opleidt tot horeca professionals. We reden door naar de eerste stop, die van een rondvaartboot. Want ondanks een dag vol verhalen over innovatie, mocht een rondvaart door het historische centrum van Delft met alle historische feitjes over de stad niet ontbreken. Bij opgang van de boot kregen we van de professionals van de Firma van Buiten nog een heerlijke lunch aangereikt.

Een kijkje achter het glas

Na te hebben genoten van de heerlijke lunch en de mooie rondvaart, konden we onze tocht vervolgen en maakten we een kleine wandeling naar de volgende stop, de fabriek van Octatube. Zij zitten midden in Delft waar zij met verschillende innoverende technieken glasconstructies bouwen. In groepjes werden we door de fabriek geleid waar een aantal constructies tentoongesteld werden, die bijvoorbeeld ook in de markthal van Rotterdam terugkomen. Het uitgangspunt van Octatube: 'Glas is net zo druksterk als beton, zo lang de krachten op een goede manier in het glasvlak worden geleid'.

Geïnspireerd door de verschillende constructies trokken we met de touringcar door naar de volgende stop: TOPdesk. Hier namen Nils Eekhout (Octatube) en Wolter Smit (TOPdesk) ons mee in hun reis als ondernemer. Afsluitend liepen we naar de laatste stop: het oude centraal station van Delft. Op deze prachtige locatie konden we onder genot van een hapje en drankje napraten over deze mooie dag.

De JM Innovatietour was powered by Teamleader en verder niet mogelijk door de tomeloze inzet van kring Delft. Graag bedanken we nog even in bijzonder: Teamleader, Firma van Buiten, Frans van Duijnen, Joost Schut, Bas Vollebregt, Hans Nieuwenburg, Walter Harrewijn, Eddie van Breukelen, Nils Eekhout en Wolter Smit.

Inspireer anderen