image

FAMILIEBEDRIJF


‘Tweede generatie bouwt gestaag verder aan florerend houtbedrijf Foreco’


Vader Peter had het altijd wel verwacht. Broer Gert heeft het altijd gehoopt. KlaasJan Swager is na een aantal jaren bij een adviesbureau en in de politiek te hebben gewerkt teruggekeerd naar het familiebedrijf Foreco in Dalfsen. Inmiddels is dat 9 jaar geleden en hebben hij en zijn broer de aandelen overgenomen van het houtbedrijf dat in 1983 in handen kwam van hun vader. Hoe heeft KlaasJan de beslissing genomen om in het familiebedrijf te stappen? Hoe bevalt het hem om samen met zijn broer DGA te zijn van een familiebedrijf als Foreco? Kan hij er zijn passie voor marketing en innovatie in kwijt?

We maken een sprong in de geschiedenis. Wat heb je gedaan vóórdat je bij het familiebedrijf kwam?

“Ik ben aan het Erasmus Universiteit in Rotterdam gaan studeren omdat Rotterdam goed stond aangeschreven. Het was een nieuwe studie, International Business Administration, en ik wilde graag de wereld in trekken, met veel verschillende nationaliteiten te maken hebben. Ik had bij aanvang van mijn studie niet direct het plan om in ons familiebedrijf te gaan werken en dacht eigenlijk als expat voor een grote multinational te gaan werken. Tijdens mijn studie heb ik wel een onderzoek gedaan naar internationalisering van familiebedrijven.

En toen kwam wel het besef dat het misschien ooit interessant zou zijn om daar iets mee te doen met ons familiebedrijf. Naast internationalisering vond ik innovatie heel boeiend. Mijn eerste baan was ook bij Evers & Manders Consult, een subsidieadviesbureau voor innovatietrajecten. Ik heb toen bij heel verschillende bedrijven in diverse sectoren letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken mogen nemen. Bedrijven als TNO, maar ook hightechbedrijven in Eindhoven, de watersector. Ontzettend interessante en leerzame periode.”

En toen, ben je na deze eerste werkervaring in het familiebedrijf gestapt?

“Ik heb eerst een tussenstap gemaakt en in de politiek in Den Haag gewerkt. Ik was namelijk in gesprek gekomen met mensen van de VVD. Die vroegen of ik interesse had om als ‘beleidsmedewerker moderne economie’ Tweede Kamerleden te ondersteunen. Zo zat ik plots aan tafel met Ton Elias en Halbe Zijlstra. Uit meer dan honderd kandidaten hebben ze uitgerekend mij gekozen. Ook dat was een supergave periode en leuke uitdaging. Zo zat ik debatten te volgen, ging ik in gesprek met werkgeversverenigingen en ondernemingen om de regeldruk te beperken, subsidieregelingen te vereenvoudigen, kortom alles om het ondernemerschap aangenamer te maken.”

(vlnr: KlaasJan Swager, Peter Swager, Gert Swager, Ferdi Joosse)

Je broer Gert zat toen al in het familiebedrijf. Hoe was het toen je erbij kwam?

“Ik heb op een gegeven moment mijn broer gevraagd hoe hij het zou vinden als ik weer bij het familiebedrijf zou komen. Hij gaf aan dat hij dat eigenlijk altijd al had gehoopt. Hij heeft, in tegenstelling tot mij, vanaf het begin van zijn loopbaan in ons familiebedrijf gewerkt, zit echt in de haarvaten van het bedrijf, begrijpt de collega’s, kent de interne bedrijfsprocessen als geen ander. Ik ben juist degene die altijd naar buiten gericht is, heb de netwerken. Op die manier vullen we elkaar heel goed aan. Maar heel eerlijk, ik vond het wel moeilijk. Ik had het idee dat ik was vervreemd. Ik woonde al een tijd in de randstad, was gewend om in jasje-dasje te lopen, en ook als persoon had ik het idee dat de mensen in Dalfsen wellicht weinig raakvlakken met mij zouden hebben. Ik heb mijn broer echt als ‘brug’ ervaren. Mijn broer stond erg open voor mijn terugkeer. Dat emotioneert me nog altijd.” (zwijgt even).

Ik zie dat dit je raakt. Waarom?

“Weet je wat het is? Ondernemers zijn soms op een bepaalde manier eenzaam. Dat merk ik ook als ik andere ondernemers spreek. Ten slotte ben je toch de eigenaar/directeur die er moet zijn voor al zijn medewerkers. Dus je hebt behoefte aan sparringpartners, steun om je heen. Voor mijn broer en mij is het heel mooi dat we elkaar hebben. Je moet wel een goede klik, een vertrouwensband met elkaar hebben. Gelukkig zit dat bij ons goed.”

Hoe is de rolverdeling tussen jullie?

“De directie bestaat nu uit mijn vader (Algemeen Directeur), Ferdi Joossen (Operationeel Directeur), mijn broer Gert en ik. Toen ik hier negen jaar geleden begon zag ik dat ik van betekenis kon zijn op het gebied van marketing. Ik heb me dus eerst gericht op de marketingstrategie, de positionering van ons bedrijf en onze merken. Vanuit mijn achtergrond houd ik me ook bezig met innovatie en heb daarin wel versnelling kunnen bewerkstelligen. Tegenwoordig hou ik me ook bezig met financieel-juridische zaken. Mijn broer deed eerst de verkoop. Nu regelt hij alles op gebied van HR, personeelsontwikkelingen. Langzaamaan hebben we beide de stap richting directie gemaakt. Dat is een heel geleidelijk en natuurlijk proces geweest. Mijn vader heeft een heel mooi bedrijf neergezet. Wij hebben er in de tussentijd een procesgestuurde organisatie van gemaakt, met facilitair leiderschap.”

Hoe zorg je dat je zelf blijft groeien?

“Van nature vind ik het interessant om me heen te kijken, met mensen te praten en bij andere bedrijven te kijken. Ik neem alles in me op en kijk wat ik daarvan in ons eigen bedrijf kan gebruiken, wat ik kan verbeteren. Ik vind het mooi om mezelf te blijven ontwikkelen en ons bedrijf steeds weer beter te maken. Ook heb ik het Advanced Management Program bij Nijenrode gedaan.

Soms is het niet iets uit een lesprogramma maar uit gesprekken die je hebt met andere ondernemers of managers. Die zaken neem je dan mee terug naar je directieteam. Zo hebben we gaandeweg veel verbeteringen in ons ICT-systeem doorgevoerd. Verder hebben we nu een goed functionerend directieteam, met een duidelijke rolverdeling en focus. Daarin hebben we onszelf echt verbeterd.”

Je bent sinds 2013 lid van JM. Doe je zakelijk ook iets met JM’ers?

“Bij JM heb ik door de jaren heen heel leuke contacten opgedaan. Om er een uit te lichten: tijdens een JM Internationaal reis naar Japan en Zuid-Korea kwam ik in contact met JM lid Remko ten Barge, eigenaar van NieuweStroom. Na terugkomst in Nederland heb ik Remko uitgenodigd eens bij ons bedrijf te komen kijken, eigenlijk meer voor de gezelligheid en om bij te praten. Remko vertelde terloops over zijn nieuwe, transparante manier van energiecontracten sluiten. Inmiddels lopen onze contracten via zijn energiebedrijf.”


Vader Peter over zijn zonen:

“Ze doen sommige dingen toch echt beter dan ik vroeger.’

“Ik heb altijd wel gedacht dat KlaasJan uiteindelijk in het familiebedrijf zou terugkomen. Hij heeft dan wel eerst andere dingen geprobeerd, van advieswerk tot politiek. Maar hij heeft altijd interesse getoond in ons familiebedrijf. Hij is iemand van de strategie. Dat komt ons bedrijf zeer ten goede. De omvang van het bedrijf (nu ongeveer 120 medewerkers) past hém ook uitstekend. Hij heeft een open mind voor nieuwe dingen en is in staat om afstand te nemen van de operatie wat heel goed is. Dat brengt ons veel. Ook beschikt hij over de capaciteit om zich onder de mensen te begeven, hij brengt interessante mensen over de vloer. In dat opzicht heeft hij onze horizon verbreed.”

“KlaasJan kan er ook stevig in zitten, kan besluiten nemen om dingen níet te doen. Nieuwe dingen erbij, andere dingen niet meer doen. In de combinatie met zijn broer Gert vormt dat een ijzersterk team. Beide zijn heel dedicated. Maar er zijn ook verschillen in karakter en eigenschappen. Gert is heel goed in HR. KlaasJan in strategie en marketing, altijd gebrand om volop aan de slag te blijven en indien mogelijk investeringen te doen. Die combinatie tussen de beide broers is geweldig. Zo bepalen zij ons pad van de toekomst. Ze doen sommige dingen toch echt beter dan ik vroeger. De organisatie is volwassener geworden.”

“Voor ons als ouders is het heel fijn dat het bedrijf nog in de familie is. Ik houd me in het bedrijf nog bezig met nieuwe ontwikkelingen, projecten en financiering. Of ik trots ben? Ja, dat ben ik zeker. En blij, dat ik mag meedenken over mooie projecten en dingen mag doen die ertoe doen. Het is een waar voorrecht om er nog zo bij betrokken te zijn.”

Inspireer anderen